Les Festes

[Pgina Principal] [El Poble] [L'Escut] [La Histria] [L'Economia] [La Poblaci] [Pou de la Vila] [Jocs]

Amb qesti de festes des de sempre hem estat molt animats, ja que com el poble es petit i ens coneixem tots, la festa la fem tots junts.

Comencem al Gener per fer els Reis Mgics, aix es una tasca que des de fa molt de temps ho fan els "Quintos", cal veure la cara que posen els mes petits al estar tan prop dels Reis i que els porten regals.

Al Febrer es celebra Sant Blai, es la festa dhivern i dins del programa de festes hi ha la festa de Santa Agueda, aquest dia manen les dones i ens fan passar una tarda molt distreta amb un espectacle preparat i portat a l'escenari noms per les dones.

Cap al bon temps, i que es fa coincidir amb la segona pasqua es celebra la Festa de lAigua, es commemora daquesta forma larribada de laigua al poble, i com es tracta dun fet molt important la festa tamb es molt important i participativa per part de tothom.

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, sobren les piscines i comena un seguit de revetlles noms amb lexcusa de passar-ho b, viure al carrer i tots junts. Aquestes revetlles sallarguen durant els mesos de Juliol i Agost.

Al mes de Setembre, es fa la festa grossa Sant Miquel, patr del poble, es la Festa Major del poble i que posa fi al estiu, cada any es fa coincidir amb un cap de setmana per fer ms festa per sempre el dia vint i nou es senyala duna manera especial.

A part daquestes festes que son les locals, no en deixem passar ni una per alt, es a dir Carnestoltes, Setmana Santa i Pasqua, La Castanyada, Nadal, i Fi dAny.


© Copyright Dari Prunera - 2000